Ugebrev 08.11.2019 - Skovlund Friskole

JUHU
Vi har fejret, at socialdemokratiet trak i land og ikke længere vil sænke koblingsprocenten til de frie skoler. Der er nu mere ro på :-) Eleverne fik længere frikvarter og flødeboller :-)
Vi har talt med eleverne om demokrati og indflydelse: De ældste elever har i dansk analyseret filmen fra "21 søndag".
Tak til Marika og Freya, Xander og Sabrina for jeres medvirken, da Danmarks Radio filmede herfra.
Det vil være skønt, hvis nogle af eleverne om flere år kan huske, at vi på Skovlund Friskole var med til at påvirke den politiske situation, og får det med sig, at vi sammen kan gøre en forskel.

Valgfag
"Eleverne mødte op med cykler, hjelme og højskaftede støvler, og så cyklede vi ellers ud i novembers støvregn!
Vel fremme tog vi livtag med Pølmosen, et sted kun meget få elever havde været før. Vi var meget glade for vores støvler, for meget af stien var omdannet til en del af søen! Det havde eleverne det nu fint med, og der var mange store, grin og smil når pumpet søvand løb og støvleskaftet. Vel rundt om søen cyklede vi hjem igen efter en rigtig god tur" Karsten

ÅBEN SKOLE
Fællessang, undervisning, rundvisninger, fællesspisning og foredrag - en interessant dag med nye indtryk både fra det nære (det Dorthe fortalte om v/fællessang) og det nordlige (som Jesper fortalte om fra Siriuspatruljen). Herunder er der forskellige billeder fra dagen.

Tak til Jonni, Bodil, Magny, Ellen og Karen for kaffe, kage og senere på aftenen: en fantastisk grønsagssuppe :-)

Fed rock og emneuge
Torsdag eftermiddag til Åben Skole og igen fredag morgen optrådte de musikalske elever med stomp og "Fed Rock/SHU-BI-DUA" - og der blev sunget godt igennem :- )
Følgende lande repræsenteres i emneugen: Holland, Polen, Letland, Cuba, Irak, Syrien, Indien og Peru. På billedet ses nogle af de elever, der stammer fra disse 8 lande. I faget medborgerskab hørte eleverne i denne uge om Cuba, da vi havde gælstelærere, der kender landet særdeles godt. Tak til Lenette og Pavel for besøget.
I emneugen har alle elever fri kl. 13.15 hver dag. Busbørn/forældre modtager info på VIGGO.