Ugebrev 11.10.2019 - Skovlund Friskole

Praktikplads til Simon i 9. ?
I uge 44 vil SImon gerne arbejde sammen med en smed. Kender du en, så kontakt skoleleder: skoleleder@sfri.dk

Velkommen :-)
Mandag, den 21.10 starter Simon i 0. kl. og hans storebror; Stig i 2. kl. Vi byder velkomne til begge drenge og deres familie. Vi håber, at I falder rigtig godt til på skolen. :-)

Mellemteam måler areal og omkreds i matematik :-)
 

- og et par billeder fra vores bagedag i SFO. Bagning var for de ældste SFO børn, men der var kage til alle. De bagte sammen med Ulla (praktikant). Ulla slutter sin praktik på skolen i uge 42 - sidste arbejdsdag: onsdag. Det har været dejligt at lære Ulla at kende, så tusind tak for dine smil, dit engagement og lyst til at lære os at kende.

Skovlund Friskoles Støtteforening - kommende arrangementer:
04.02.2020  Foredrag med Morten Spiegelhauer (mere info senere)
31.10.2020  Koncert med Tørfisk i Kulturhuset, Skovlund
Alle tirsdage i maj 2020  "Tour de Friskole" (Vind en cykel)
Spis-sammen-aftener: 28. november, 9. januar, 6. februar og 5. marts
Læs mere om nogle af arrangementerne og foreningen her

Finanslovsforslag 2020/21
Socialdemokratiet står alene med ønsket om, at skære i tilskuddet til de frie skoler – det fremgår af Finanslovsforslaget. Selvom partiet står helt alene med ønsket, så ved vi ikke, hvad de andre partier går med til for lukkede døre, når der skal forhandles. Pt. ligger på tilskuddet på det niveau, det har ligget på i rigtig mange år, og det er vi tilfredse med.

På Skovlund Friskole går vi ind i den politiske debat for at bevare den nuværende økonomiske ramme. Vi er afhængige af statstilskud af en vis størrelse. Nedsat tilskud = vanskeligere vilkår og meget større udfordringer med at få enderne til at nå sammen. Vi kæmper for at give alle vores børn og familier de bedste vilkår.  Vi gør det også af samme grund, som da skolen startede: for at bevare og styrke lokalsamfundet – uden skole sker der fraflytning, og pt oplever vi, at der kommer nye unge til byen. Det er en positiv udvikling, som vi gerne vil støtte.

Programmet: ”21-SØNDAG”, den 27.10” handler om Finanslovsforslaget.

Så; Danmarks Radio (tv) optager på skolen: mandag, den 21. oktober fra kl. 7.45-13.15. Vi har en stemme, og den vil vi bruge. Vi ønsker gode vilkår i Folkeskolen, men det er ikke friskoleforældre eller deres børn, der skal løfte den opgave, det skal de selv klare i folkeskolen. 

Der vil blive optaget i skolegården, når eleverne ankommer, og i løbet af dagen til morgensamling, i klasserne, i frikvarteret m.v. – og så er det nok kun en brøkdel af det, DR vælger at bruge. ?

”Er det ikke dyrt for kommunerne, at der er friskoler?”
”Nej, tvært imod – kommunen sparer penge”
-læs mere her

Skolernes motionsdag, fredag den 11.10.2019
En skøn (lidt våd) sidste skoledag før efterårsferien med fællessamlinger og motion. Eleverne var alle ude at løbe på en 2,5 km lang rute. Vi har målt indsatsen og her er gennemsnittet:

Lilleteam

195 km i alt
7,5 km/elev

Mellemteam 245 km i alt
7,9 km /elev
Storeteam 462 km i alt
10,71 km/elev

   

  • FORÆLDRENE SIGER

    “..vores søn har haft en tryg, sikker opvækst og skolegang.…”                                                                                  Tidligere forælder til afgangselev
  • FORÆLDRENE SIGER

    “Det er SÅ dejligt at opleve lærernes engagement og opleve en hel flok elever samlet om sang og musik. Igen i går fik jeg bekræftet det sammenhold og den respekt som eleverne har for hinanden."                                                                 Lenette

  • FORÆLDRENE SIGER                                                                                                                                  "Det er helt fantastisk som forældre at stå på denne side af skoleskiftet og se at det var det rigtige valg. Skovlund Friskole har virkelig hjulpet vores søn godt i gang og som deres slogan lyder, så er det igen blevet sjovt at gå i skole!"                                      Helle og René